Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 15.850

Offerte aanvragen

19 Dagen: Antarctica, Zuid-Georgia en de Falklandeilanden met Oceanwide

  • Expeditiecruise naar Antarctica, Zuid-Georgia en de Falklandeilanden 
  • Drijvende ijsschotsen, besneeuwde bergtoppen en een interessante geschiedenis
  • Zeehonden, pinguïns, walvissen en andere diersoorten

Je begint je avontuur in de zuidelijkste stad ter wereld: Ushuaia. Aan boord van een comfortabel expeditieschip zet je als eerste koers richting de Falklandeilanden. Op weg hiernaartoe zul je al een grote verscheidenheid aan zeevogels zoals albatrossen en stormvogels kunnen spotten. Hoewel de Falklandeilanden bij het grotere publiek niet zo bekend zijn, kun je er veel verschillende vogel- en zeezoogdieren, waaronder verschillende soorten dolfijnen, tegenkomen. Ook breng je een bezoek aan Port Stanley, de hoofdstad van de Falklandeilanden. Het charmante stadje kent een mix van Zuid-Amerikaanse gebruiken en Victoriaanse charme. 

Onderweg naar Zuid-Georgia steek je de Antarctische Convergentie over. Een botsing van koude en warme zeestromen zorgt voor grote hoeveelheden zeevogels. Als de weersomstandigheden het toelaten ga je aan land bij de Salisbury Plain, Fortuna Bay en Grytviken. Koningspinguïns, zeehonden en zeeolifanten komen hier in grote groepen voor. Verder treed je hier in de voetstappen van ontdekkingsreiziger Shackleton richting de verlaten walvisvaardersnederzetting Stromness, breng je een bezoek aan zijn graf en het nabijgelegen walvisvaart- en natuurmuseum. 

Wanneer je aan land gaat op de South Orkneys breng je een bezoek aan het Argentijnse 'Orcadas' station, waar je een rondleiding krijgt. In de omgeving zijn prachtige gletsjers te bewonderen.

Tijdens de overtocht naar het Antarctisch Schiereiland maak je kans om verschillende soorten vinvissen te zien. Aangekomen bij het Antarctisch Schiereiland wacht je een indrukwekkende wereld van ijsbergen, besneeuwde bergtoppen en ongerepte wildernis. In een stevige rubberen boot verken je afgelegen baaien en kom je oog in oog te staan met zeehonden, pinguïns en misschien zelfs walvissen. 

Na deze onvergetelijke ervaring steek je de Drake Passage over om terug te keren naar Ushuaia, met talloze herinneringen aan een van de meest spectaculaire plekken op aarde.

  • Programma
  • Route & Hotels
  • Impressie
  • Prijs
  • Klantenervaringen
  • Offerte

Dag 1 Vertrek Ushuaia

Je reis begint waar de wereld eindigt. Ushuaia, Argentinië, de meest zuidelijke stad op de planeet, ligt op het uiterste zuidelijke puntje van Zuid-Amerika. Vanaf de middag vaart het scip richting het zuiden en vaar je de rest van de avond door het door bergen omzoomde Beaglekanaal.

Dag 2 Varen richting Falklandeilanden

Verscheidene albatrossoorten volgen het schip in de westenwinden, samen met stormpetrels, schaarwaters en duikpetrels.

 

Dag 3 Falklandeilanden

De Falklandeilanden bieden een overvloed aan dieren in het wild die gemakkelijk benaderbaar zijn, hoewel voorzichtigheid altijd wordt geadviseerd. Deze eilanden zijn grotendeels onbekende juweeltjes en de locatie van een oorlog in 1982 tussen het VK en Argentinië. Niet alleen verschillende vogelsoorten leven hier, maar de kans is groot dat je zowel Peale’s dolfijnen als Commerson’s dolfijnen in de omliggende wateren zult zien.

Tijdens dit deel van de reis kun je de volgende locaties bezoeken:

Carcass Island – Ondanks de naam is dit eiland aangenaam vrij van knaagdieren en dus rijk aan vogels en veel endemische soorten. Van broedende Magelhaen-pinguïns en gentoes tot talrijke waadvogels en zangvogels (inclusief Cobb’s winterkoninkjes en tussock-vogels) leven hier.

Saunders Island – Op Saunders Island kun je de zwartbrauwalbatros zien en zijn soms onhandige landingen, samen met broedende keizerscharen en rotspinguïns. Koningspinguïns, Magelhaen-pinguïns en gentoes komen hier ook voor.

Dag 4 Port Stanley

De zetel van de Falklandse cultuur is Port Stanley, waar ongeveer 2.100 mensen wonen. De hoofdstad van de Falklandeilanden en het centrum van de cultuur, Port Stanley, heeft een charmante Victorianse sfeer: kleurrijke huizen, goed onderhouden tuinen en Engelse pubs zijn hier te vinden. Je kunt hier ook verschillende eeuwenoude clipper-schepen zien, stille getuigen van de ontberingen van zeelieden in de 19e eeuw. Het kleine maar interessante museum is ook een bezoek waard, het behandelt de vroege dagen van de nederzetting tot de Falklands-oorlog. De toegang tot het museum is inbegrepen.

Dag 5-6 Varen richting Zuid-Georgia

Op weg naar Zuid-Georgië steek je de Antarctische Convergentie over. Hier komen warme en koude zeestromingen met elkaar in aanraking, waadoor koud, voedselrijk water naar de zeeoppervlakte stijgt. Dit fenomeen trekt een grote hoeveelheid zeevogels aan, waaronder verschillende soorten albatrossen, schuimkoppen, petrels, prions en skuas.

Dag 7-10 Zuid-Georgia

Vandaag bereik je Zuid-Georgië. Het is belangrijk om te beseffen dat het weer in dit gebied onvoorspelbaar en soms uitdagend kan zijn, en de omstandigheden hebben een grote invloed op het programma.

In de komende dagen krijg je de kans om de volgende locaties te verkennen:

Salisbury Plain, St. Andrews Bay, Gold Harbour – Deze locaties herbergen niet alleen de drie grootste kolonies koningspinguïns op Zuid-Georgië, maar ook de drie grootste broedstranden voor Antarctica-zeehonden ter wereld. Gedurende december en januari worden er miljoenen zeehonden geboren. Je zult ook jongvolwassene olifantrobben zien, evenals de ‘Weaners’, jonge olifantrobben die zichzelf nu moeten zien te redden. Het is belangrijk om goed op je stappen te letten en rustig te blijven wanneer je de stranden bezoekt in deze periode.

Fortuna Bay – Een schitterende uitwasingsvlakte van de Fortuna-gletsjer die een thuis biedt aan een groot aantal koningspinguïns en zeehonden. Hier krijg je wellicht de gelegenheid om het laatste stuk van Shackleton’s route te volgen naar het verlaten walvisstation van Stromness. Dit pad snijdt door de bergpas voorbij Shackleton’s Waterval en het terrein is deels moerassig, dus bereid je voor om een paar kleine beekjes over te steken.

Grytviken – Dit verlaten walvisstation wordt nu bewoond door koningspinguïns die over de straten wandelen en olifantrobben die zich zonder enige zorg neerstrijken – aangezien zij hier de baas zijn. In Grytviken kun je wellicht het walvisvaart- en  natuurmuseum bezoeken en de graf van Shackleton zien, een aangrijpende herinnering aan een van de grootste avonturiers die dit eiland ooit bezocht.

In de namiddag van dag 10, afhankelijk van de weersomstandigheden, zetten we koers naar het zuiden in de richting van de Zuid-Orkney-eilanden.

Dag 11 Varen richting de South Orkneys

Er kan zee-ijs op deze route zijn. Aan de rand van het ijs zouden we enkele zuidpool skuas en sneeuwstormvogels kunnen tegenkomen, die zich aansluiten bij de andere zeevogels die het schip richting het zuiden volgen.

Dag 12 De South Orkneys

Je komt aan bij de Zuid-Orkney-archipel. Afhankelijk van de omstandigheden, kun je misschien het Orcadas Station bezoeken, een Argentijnse wetenschappelijke basis op Laurie Island. Het personeel hier is graag bereid je een rondleiding te geven, waar je kunt genieten van panoramische uitzichten op de omringende gletsjers. Als een bezoek niet mogelijk is, kun je in plaats daarvan landinwaarts gaan naar Shingle Cove op Coronation Island.

Dag 13-14 Varen richting het Arctisch Schiereiland

Gigantische ijsbergen markeren de route, en er is een grote kans om vinvissen te spotten, wat deze laatste zeereis naar het zuiden bijzonder spannend maakt. Ook heb je hier je beste kans om Antarctische stormvogels te zien. Afhankelijk van de omstandigheden proberen we de activiteiten te beginnen in de namiddag van dag 14. 

Dag 15-16 Het Arctisch Schiereiland

Als de ijskomstandigheden het toelaten, vaar je nu de Weddellzee in. Hier wijzen enorme tafelijsgroepen je de weg naar de oostkant van het Antarctisch Schiereiland. Paulet Island, met zijn grote populatie Adélie-pinguïns, is een mogelijke stop. Ook kun je mogelijk Brown Bluff bezoeken, gelegen in de met ijs verstopte Antarctische Zee, waar je de kans krijgt om voet aan wal te zetten op het Antarctische continent zelf.

Als de omstandigheden niet geschikt zijn om de Weddellzee aan de oostkant binnen te varen, zal het schip koers zetten naar Elephant Island en verder de Bransfieldstraat in, tussen de Zuid-Shetlandeilanden en het Antarctische Schiereiland. Hier proberen we toegang te krijgen tot de Antarctische Zee vanuit het noordwesten.

De adembenemende natuur blijft je verrassen in de Bransfieldstraat en, als de omstandigheden het toelaten, verder naar het zuiden in de Gerlachestraat. De situatie op de Drake Passage bepaalt het exacte moment van vertrek.

.

Dag 17-18 Terugweg Drake Passage

De terugreis is allesbehalve eenzaam. Terwijl je de Drake Passage oversteekt, word je opnieuw begroet door de zeevogels die je tijdens de reis naar het zuiden al hebt leren kennen. Maar ze lijken nu veel vertrouwdere gezellen te zijn, en jij bent dat voor hen ook geworden.

Dag 19 Aankomst Ushuaia

Elke avontuur, hoe groots het ook is, komt uiteindelijk tot een einde. Het is tijd om aan land te gaan in Ushuaia, maar je neemt een schat aan herinneringen mee, die je zullen begeleiden op je volgende reis.

Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vertrek Ushuaia
M/V Plancius van Oceanwide
2 Varen richting Falklandeilanden
M/V Plancius van Oceanwide
3 Falklandeilanden
M/V Plancius van Oceanwide
4 Port Stanley
M/V Plancius van Oceanwide
5-6 Varen richting Zuid-Georgia
M/V Plancius van Oceanwide
7-10 Zuid-Georgia
M/V Plancius van Oceanwide
11 Varen richting de South Orkneys
M/V Plancius van Oceanwide
12 De South Orkneys
M/V Plancius van Oceanwide
13-14 Varen richting het Arctisch Schiereiland
M/V Plancius van Oceanwide
15-16 Het Arctisch Schiereiland
M/V Plancius van Oceanwide
17-18 Terugweg Drake Passage
M/V Plancius van Oceanwide
19 Aankomst Ushuaia
Periode Hut met patrijspoort Deluxe hut Gedeelde hut
Oktober 2025 € 15.850 € 17.800 € 15.850
November en december 2025 € 16.000 € 18.200 € 16.000
21 December 2025 t/m februari 2026 v.a. 17.400 v.a. 19.700 v.a. 17.400

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

  • De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving.
  • Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.
  • Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.
  • Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ons ervaren expeditie team.
  • Gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.
  • Groepstransfer van het schip naar het vliegveld in Ushuaia (direct na ontscheping).
  • Bagage transfer naar het schip op de dag van vertrek, in Ushuaia.
  • Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord.
  • Uitgebreide informatie materialen voor je vertrek.

Exclusief

  • Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (mits anders aangegeven).
  • Arrangementen voor – en na de reis aan boord.
  • Transfers naar het schip in Ushuaia.
  • Paspoort en visum kosten.
  • Aankomst en vertrek belastingen.
  • Maaltijden aan wal.
  • Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (dit wordt sterk aanbevolen).
  • Extra bagage en kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en de wasserij.
  • De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (richtlijnen worden verstrekt).

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.